Χρήσιμα τιπς για τα πιο χαρούμενα κατοικίδια

Τα κατοικίδια ζώα, μας προσφέρουν ανεκτίμητη στοργή, στήριξη και αγάπη καθημερινά και εμείς οφείλουμε να τους προσφέρουμε τη φροντίδα και την περιποίηση που τους αξίζει αφού η χαρά και η υγεία τους… είναι εξ’ ολοκλήρου δική μας ευθύνη.

Εάν λοιπόν ο καλύτερος σου φίλους έχει… τρίχωμα, φτερά ή ακόμη και λέπια, οι πιο κάτω συμβουλές σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμες!

Σέρβιρε Αγάπη

Ξεκινάμε από τα πιο βασικά για την επιβίωσή τους… το φαγητό! Επίλεξε καλής ποιότητας τροφή, βασισμένη πάντοτε στις ανάγκες και τις γευστικές προτιμήσεις του, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη, την ποιότητα τριχώματος (αν είναι γάτα ή σκύλος) αλλά και στην υγεία τους. Φρόντισε επίσης να προμηθευτείς ποιοτικά δοχεία και μπολάκια, τα οποία είναι εύκολα στο καθάρισμα και δεν αλλοιώνουν τη γεύση.

ΕΞΤΡΑ ΤΙΠ: Οι μεγάλες συσκευασίες τροφής συμφέρουν οικονομικά, ενώ σε βοηθούν να γλιτώσεις τα πήγαινε έλα

Σούπερ Άνεση

Όπως εμείς, έτσι και τα ζώα μας, χρειάζονται το δικό τους προσωπικό χώρο για να ξεκουραστούν και να νιώθουν ασφάλεια. Επίλεξε το δικό τους κρεβατάκι, σπιτάκι, ενυδρείο ή κλουβάκι μέσα από τη τεράστια γκάμα μας και φρόντισε να ταιριάζει στις ανάγκες του, αλλά και στις δικές σου προτιμήσεις σε χρώμα και στυλ.

Spa στο Σπίτι

Το μπάνιο και η περιποίηση του κατοικίδιου σου, είναι σημαντικές ανάγκες, που δεν πρέπει να παραλείψεις, έτσι ώστε να διατηρήσεις την υγεία του, αλλά και να νιώθει το ίδιο καθαρό και ανανεωμένο. Προμηθεύσου τα σωστά σαμπουάν και βούρτσες για το μπάνιο και το κτένισμα… και πρόσφερε του πολλές πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης.

Επίσκεψη στον Ιατρό

Επίσης, στο to do list πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνονται και τα τακτικά check up για να βεβαιωθείς πως όλα είναι εντάξει και πως του παρέχεις όλη την φροντίδα που χρειάζεται. Γι’ αυτές τις επισκέψεις στον κτηνίατρο, σίγουρα θα χρειαστείς ένα ασφαλές και άνετο καλαθάκι μεταφοράς!

Καθημερινές Ανάγκες

Αφού τα σκυλάκια δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι για τις δικές του ανάγκες, πρέπει να φροντίσεις να βάλεις στο πρόγραμμα σου την βόλτα τους! Αγόρασε ένα στιλάτο και άνετο περιλαίμιο αλλά και λουρί προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, δηλαδή όχι πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο. Δες το σαν καθημερινή άσκηση για σένα και σαν ξέγνοιαστη ώρα για bonding.

Αν από την άλλη έχεις γάτα (ή γάτες), τότε με ένα απλό δοχείο άμμου… καθάρισες! Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις κάθε 2 με 3 μέρες είναι να καθαρίζεις και να αλλάζεις τον άμμο της, καθώς οι γάτες είναι από τα ζώα που δίνουν ιδιαίτερη βάση στην καθαριότητα του χώρου τους.

Yummy Training

Όσον αφορά την εκπαίδευση, τα πράγματα είναι απλά... αλλά όχι και εύκολα, καθώς θα χρειαστείς αρκετή υπομονή και χρόνο. Μην ανησυχείς όμως! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη πειθαρχεία και πολλές τραγανές λιχουδιές, αφού όταν η επιβράβευση είναι λαχταριστή… όλα γίνονται! 

Ώρα για Παιχνίδι

Για τέλος αφήσαμε το καλύτερο! Όλα όσα προαναφέραμε είναι απολύτως σημαντικά για την επιβίωση αλλά και την φροντίδα του κατοικίδιου αλλά μην ξεχνάς πως στο τέλος της μέρας αποζητούν και έχουν απίστευτή ανάγκη για αγάπη, χάδια και παιχνίδι! Μην παραλείψεις ούτε στιγμή να τους πάρεις πολλά – πολλά παιχνίδια καθώς τους βοηθούν να περνούν όμορφα και διασκεδαστικά τις ώρες τους, να διατηρήσουν το βάρος τους και να αποβάλουν το άγχος!

ΕΧΤΡΑ ΤΙΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΟΥΣ ΜΗΝΕΣ: Αν έχεις γάτα ή σκύλο, πέρασε από τα καταστήματα μας και διάλεξε χουχουλιάρικες κουβέρτες, ζακέτες κλπ., για να τα κρατήσεις ζεστά και… τρισχαριτωμένα!

<