Πώς να επιλέξεις τα ιδανικά έπιπλα κήπου: 5 βασικά κριτήρια

Πόσο αγαπάμε τα χαλαρά απογευματάκια στον κήπο ή στη βεράντα τις μέρες του καλοκαιριού, με καλή παρέα, λίγη κουβέντα και ένα καφεδάκι στο χέρι… Αλήθεια, έχεις φροντίσει να εξοπλιστείς με τα κατάλληλα έπιπλα κήπου για αυτές τις στιγμές; Αν όχι, σου έχουμε μια λίστα με τα 5 βασικά κριτήρια που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την επιλογή σου!

Άνεση

Για να χαλαρώσεις πραγματικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα έπιπλα κήπου σου να είναι, φυσικά, άνετα. Φρόντισε να δοκιμάσεις τα έπιπλα που θα σου αρέσουν, πριν προχωρήσεις σε αγορά, και να βρεις εκείνα που έχουν το ύψος και τις αναλογίες που σε βολεύουν. Μην ξεχάσεις επίσης να ελέγξεις ότι οι καρέκλες παρέχουν την κατάλληλη στήριξη στο σώμα σου. Επισκέψου λοιπόν το πλησιέστερο σου Superhome Center, κάθισε αναπαυτικά και… κάνε την επιλογή σου!

Ανθεκτικότητα

Με απλά λόγια… δεν θέλεις να αγοράσεις τα έπιπλα κήπου σου και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να χρειαστείς άλλα. Γι’ αυτό, επίλεξε έπιπλα ανθεκτικά στο δυνατό ήλιο του νησιού μας, την υγρασία και τον άνεμο – ιδιαίτερα αν κατοικείς στα παράλια. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα έπιπλα από ανοξείδωτο ατσάλι θεωρούνται από τα πιο ανθεκτικά, όπως επίσης και τα έπιπλα από αλουμίνιο ή ξύλο, rattan ή wicker, και PVC.

Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς και με τα κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα, για να διατηρήσεις τα έπιπλά σου σε καλή κατάσταση, για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Λειτουργικότητα

Πριν κατευθυνθείς προς το πλησιέστερο σου Superhome Center, φρόντισε να μετρήσεις τις διαστάσεις του χώρου σου και να υπολογίσεις περίπου το μέγεθος και το σχήμα των επίπλων κήπου που θα χρειαστείς. Αν ακόμη ο χώρος σου είναι περιορισμένος, τότε ίσως να είναι σοφό να επιλέξεις εργονομικά έπιπλα, τα οποία μπορούν να μαζευτούν και να αποθηκευτούν εύκολα.

Σκέψου επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσεις τα καινούρια σου έπιπλα. Αν θα απολαμβάνεις συχνά το φαγητό σου στον κήπο ή στη βεράντα, τότε ίσως ένα τραπέζι κήπου με τις ανάλογες καρέκλες να είναι η ιδανική λύση. Αν όμως σκοπός σου είναι η χαλάρωση, τότε ένα σετ σαλονιού, μια κούνια ή και μια αιώρα, θα δημιουργήσουν τον τέλειο χώρο για σένα!

Συντήρηση

… όσο πιο λίγη, τόσο το καλύτερο! Αν συμφωνείς, τότε μάθε ότι τα έπιπλα κήπου που χρειάζονται τη λιγότερη συντήρηση είναι αυτά που είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο και πλαστικό.

Στυλ

Τελευταίο, αλλά βασικό κριτήριο. Γιατί όσο ανθεκτικά, άνετα και πρακτικά και να είναι τα έπιπλα κήπου σου, αν δεν ταιριάζουν με το γούστο σου και με το στυλ του χώρου σου, απλά δεν είναι για σένα!

Έξτρα συμβουλές: Σκίαση στον κήπο και στη βεράντα

Αφού λοιπόν επιλέξεις τα ιδανικά έπιπλα κήπου για τις ανάγκες και το γούστο σου, μην παραμελήσεις το ζήτημα της σκίασης. Η προστασία σου από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σου.

Εμείς σου προτείνουμε να συμπληρώσεις το χώρο σου με μια μεγάλη ομπρέλα ή τέντα, που θα τον κρατά σκιερό, ή ακόμη και με μια κομψή πέργκολα ή ένα πιο μοντέρνο πανί σκίασης. Μην ξεχάσεις φυσικά να πάρεις και τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως βάση και προστατευτικό κάλυμμα για την ομπρέλα σου.

Καλή… χαλάρωση λοιπόν στα ολοκαίνουρια έπιπλα κήπου σου και καλό καλοκαίρι να έχουμε!

<