Ήρθε η άνοιξη

Αλλάζει ο καιρός… ώρα για κηπουρική

Οι πρώτες μέρες του Μάρτη σηματοδοτούν εκείνη την «ενδιάμεση περίοδο» όπου όλοι τσακώνουμε τους εαυτούς μας να εμπλέκονται σε μίνι διαφωνίες για τον καιρό. Μερικοί από εμάς παρελαύνουν ήδη με σορτς και μπλουζάκια, ενώ άλλοι ακόμη τσακώνονται για το εάν θα ανάψουν τις θερμάστρες και τα κλιματιστικά στο γραφείο και στο σπίτι.
Σε όποια «πλευρά» κι αν βρεθείτε, η αλήθεια είναι ότι η άνοιξη ξεκινά επίσημα προς το τέλος του μήνα, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει, οι μέρες είναι μεγαλύτερες και η διάθεση για κηπουρική όλο και μεγαλώνει. Με την Καθαρά Δευτέρα και τα υπόλοιπα πολυαναμενόμενα τριήμερα να βρίσκονται προ των πυλών, αντιλαμβάνεσαι πως έχει έρθει η ώρα να περιποιηθούμε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας για να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους φίλους και τις οικογένειές μας για τα πολλά υπαίθρια πάρτι και μπάρμπεκιου που θα ακολουθήσουν.

ΕΠΙΠΛΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Το πρώτο σας καθήκον είναι να ξανασκεφτείτε τα έπιπλα κήπου σας, τα οποία πιθανότατα χρειάζονται λίγη ή και πλήρη ανανέωση. Ίσως, ένα νέο κομψό σετ καναπέ, μερικές χαλαρωτικές πτυσσόμενες καρέκλες ή ξαπλώστρες για τη βεράντα. Πάντα δεν ήθελες κρυφά μια μοντέρνα κρεμαστή καρέκλα, μια αιώρα ή κούνια για εκείνα τα χαλαρά Σαββατοκύριακα στο σπίτι; Τι θα λέγατε για μια υπαίθρια βάση τηλεόρασης για αυτούς τους πολύ σημαντικούς καλοκαιρινούς αγώνες ποδοσφαίρου; Έχετε αρκετά μεγάλο τραπέζι εξωτερικού χώρου και αρκετές καρέκλες για να φιλοξενήσετε όλη την παρέα;
Η ανακαίνιση της αυλής ή ακόμα και του μπαλκονιού σας, όχι μόνο θα κάνει τους καλεσμένους σας να αισθάνονται πιο άνετα, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να μπείτε γρήγορα σε αυτή την ανέμελη ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα και να προετοιμαστείτε να απολαύσετε τις ζεστές ηλιόλουστες μέρες που σε όλους έχουν λείψει τόσο πολύ. Στο Superhome Center, μπορείτε εύκολα να ανανεώσετε τον κήπο σας εκμεταλλευόμενοι τις συνεχείς προσφορές σε έπιπλα εξωτερικού χώρου και πολλές νέες συλλογές σχεδιασμένες για να ταιριάζουν σε κάθε στιλ και προϋπολογισμό.

ΕΙΔΗ ΣΚΙΑΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Μπορεί να μην αισθάνεστε πολύ την ανάγκη για αυτό τώρα, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο ήλιος, που όλοι ανυπομονούμε να απολαύσουμε, πολύ σύντομα θα γίνει πολύ πιο λαμπερός και εξαιρετικά καυτός. Κιόσκια, τέντες και πέργκολες θα δροσίσουν τον χώρο σας και θα σας χαρίσουν σκιερά σημεία για να απολαμβάνετε τον κήπο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μεγάλες ομπρέλες υψηλής ποιότητας είναι μια εξαιρετική επένδυση για όλους, καθώς είναι πολύ ανθεκτικές και μπορούν εύκολα να μετακινηθούν και να περιστραφούν σε πολλές κατευθύνσεις. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι τα πανιά σκιάς και οι κάθετες τέντες έχουν γίνει πολύ δημοφιλή πρόσφατα, για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Όχι μόνο παρέχουν ικανοποιητική σκίαση, αλλά προσθέτουν επίσης μια κομψή μοντέρνα πινελιά στη συνολική εμφάνιση του χώρου σας.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΗΠΟΥ

Τέλος, πρέπει να προσθέσετε τις δικές σας προσωπικές πινελιές, ώστε ο εξωτερικός χώρος σας να σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά… «σαν στο σπίτι σας». Η ομορφιά του κήπου σας τελικά βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Ο διαχωρισμός των διάφορων εξωτερικών περιοχών ή η διασφάλιση περισσότερης ιδιωτικότητας με μοναδικές κατασκευές για αναρριχητικά φυτά ή φράκτες, είναι πολύ πιο προσιτό από όσο νομίζετε, ειδικά όταν ψωνίζετε από το Superhome Center! Η προσθήκη ηλιακών φώτων θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ παράλληλα θα δώσετε στον κήπο σας ένα εκπληκτικό διακοσμητικό στοιχείο που μπορείτε να απολαύσετε τα βράδια.

Ώρα για να δράσετε και να δώσετε στον κήπο σας την απαραίτητη ανανέωση πριν αρχίσουν για τα καλά οι ζέστες, Διασκεδάστε και θυμηθείτε ότι η ομάδα μας είναι πάντα έτοιμη να σας βοηθήσει με οποιεσδήποτε συμβουλές ή tips μπορεί να χρειαστείτε! Καλή τύχη και καλή διασκέδαση.

<